Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

En perfekt match!

Jaymarie og Arnfinn har «en fot i hver leir», som de kaller det. En på Filippinene, en i Norge. Det har også fosterdatteren. Det er en kjempebra match, synes de.

Arnfinn og Jaymarie

– Det gjør alt mye enklere. Ingen spør i passkontrollen hvem sitt barn dette er, og ingen lurer på om jeg kan være faren, sier Arnfinn.

Det er én praktisk konsekvens av at både fosterforeldrene og fosterdatteren har sammensatt kulturell bakgrunn. Men det finnes flere fordeler, også av den mer emosjonelle arten.

Ville gjerne hjelpe

– Vi har jo litt forskjellig kulturell bakgrunn. Det er noen terskler rundt hvordan vi har lært at man skal oppdra unger, forteller Jaymarie og Arnfinn.

Sammen har de to funnet formelen. Da de selv ikke kunne få barn, diskuterte Arnfinn og Jaymarie hvilken løsning som ville passe best. De kom frem til at det ville være fint å hjelpe et barn som trenger gode foreldre.

– For meg var det litt vanskelig å se for seg hvordan det ville fungere å være fosterhjem. Det er ikke noe man egentlig gjør på Filippinene, forteller Jaymarie.

– Der gjør de mer som vi gjorde før i Norge, at barna ble tatt vare på av slektninger i stedet, forklarer Arnfinn.

Med en fosterdatter som også har mikset bakgrunn, ble løsningen optimal, synes de.

– For oss har det vært en kjempebra match.

Arnfinn og Jaymarie står ute og holder hender

Små skritt, store seiere

Paret understreker at det ikke er bare kulturell bakgrunn som gjør at det er viktig å tenke mangfold i et fosterhjem.

– Alle unger er forskjellige, og har ulik ballast. Vi har også forskjellige måter å se ting på, jeg og fruen. Noen ganger er det nettopp det som gjør at ting fungerer. Vi snakker om ulikhetene, og ser at vi legger merke til forskjellige ting, forteller Arnfinn.

– Vi kan være uenige, men rolige når vi diskuterer, utdyper de to. Det tror de er viktige kvaliteter å vise fosterdatteren.

Det viktigste er uansett summen: hva de sender ungene videre med i verden, synes de.

– Trygghet, forutsigbarhet, klare rammer med kjærlige grenser, evnen og tryggheten til å si hva man mener. Å være løsningsorientert og klare seg selv.

For Jaymarie og Arnfinn er alle små fremskritt en stor seier og et bevis på at det nytter.

– Vi ser en helt utrolig utvikling!

– Når du ser at barnet begynner å planlegge fremtiden, forandrer seg, får selvtillit og troen på egne evner, og blir interessert i hva hun skal bli i fremtiden, da vet du at din hjelp fungerer, sier de to.

Møt våre åtte familier

Kontakt oss

Skriv inn postnummeret ditt for å finne din nærmeste fosterhjemstjeneste

Oversikt over fosterhjemstjenestene
To smilende damer med fosterhjem-t-skjorter

Ønsker du mer informasjon om det å bli fosterhjem, benytter du dette skjemaet. En rådgiver i fosterhjemstjenesten vil kontakte deg så snart som mulig. Du må fylle ut alle felt.

Personvernerklæring (åpnes i ny fane)

Informasjonsmøter

Uforpliktende møter hvor du får vite mer om det å bli fosterhjem